Nieuws29

Tienertranen na actie laatste schooldag


Tot in de puntjes hadden ze alles geregeld: dranghekken, muziekinstallaties, ’n opblaasbare stormbaan, etiketten voor de schoenen, traktaties, etcetera. De vierdeklassers van CSG Het Noordik voerden tijdens hun laatste schooldag actie voor Aniek & Kika. Het werd een doorslaand succes. 415 euro werd opgehaald.


Vrijdagmorgen in alle vroegte werd de stormbaan opgezet. De examenleerlingen, stuk voor stuk prachtig uitgedost, vroegen hun medeleerlingen om hun schoenen uit te doen voordat ze via de stormbaan de school binnen klauterden. De schoenen moesten uit om er voor te zorgen dat de klauterbaan niet beschadigd werd. Na de klauterbaan wachtte fris en snoep de klauteraars op. In de daarop volgende pauze konden de schoenen opgehaald worden. Bij de overhandiging van het schoeisel werd een donatie voor Aniek & Kika gevraagd. De organisatoren kregen van veel kanten complimenten. “Jullie hebben overal aan gedacht. Fantastisch, dat je op ’n dergelijk tijdstip nog aan de medemens denkt met wie jullie niet zouden willen ruilen”, aldus een klauterende docent.

Enkele uren later verschijnt Aniek uit Daarlerveen op de Vroomshoopse school. Uit handen van de vierdeklassers ontvangt ze het bedrag van 415 euro. Een daverend applaus vult de kantine. Talloze tienertranen rollen vervolgens over de gezichten van de vierdeklassers. Dat hun actie zoveel emoties zou los maken, hadden ook zij niet verwacht. Dan verplaatst het gehele gezelschap zich naar een godsdienstlokaal, waar de examenkandidaten nog even persoonlijk met Aniek over haar leven met de gevreesde ziekte praten. Stuk voor stuk zijn ze onder de indruk. Na afscheid van Aniek te hebben genomen, hollen ze de vrijheid tegemoet. Een bijzondere ervaring rijker: samen kun je tot enorme prestaties komen! De foto's van de overhandiging van de cheque staan hier. Een filmpje van de overhandiging staat hier online. De foto's van de actie staan op www.examenstuntklas4.nl